Onze geschiedenis

Ooit kocht ik op een oktoberfest een petje met "BAAS" erop. Hierdoor ontstond de naam BBQ BAAS.

Mijn naam is Stephan en als kind zijnde was ik al gefascineerd door de bbq. Als ik vroeger de bbq op de camping mocht aansteken was ik hier de hele dag al zenuwachtig voor. Mijn eerste zelf gekochte bbq kwam bij de Blokker vandaan. Een open variant met veel te veel schroefjes. Al snel had ik het grillen van speklapjes en worstjes wel gezien en kreeg ik steeds meer interesse in de "low and slow" techniek. 

Zodoende werd er een dichte bbq gekocht, van de Praxis. Het was een look o like van de Boretti Carbone want die vond ik destijds veel te duur. Toen ik ging samenwonen met mijn vrouw Kristel verhuisde deze uiteraard mee. Ook Kristel raakte enorm besmet met het bbq-virus en toen kwam er een Texas smoker en een Kamado Patton. Uiteindelijk werd er een Big Green Egg Large aangeschaft in een prachtig meubel van douglas hout. Hiervoor lieten we ook een veranda in onze compleet gerenoveerde tuin bouwen, zodat we altijd droog de bbq kunnen aansteken. Kort geleden is ook een big smoker gekocht die ruimte biedt om voor 16(!) personen eten te bereiden. Zoals u kunt zien is de hobby inmiddels meer dan uit de hand gelopen. Omdat ik vroeger als leek vond dat filmpjes en tips and tricks op het internet vaak onnodig veel te uitgebreid en langdradig waren willen wij graag onze kennis delen met mensen die staan waar wij ook ooit stonden. Door onze kennis te delen hopen wij ook van u een betere bbq-er te maken. Door het gebruik van bijvoorbeeld een Dutch oven of een skillet proberen wij de bbq optimaal te gebruiken. Tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk een bbq zo in te delen dat er tegelijk direct en indirect gekookt kan worden. Wij zien het iedere keer weer als een uitdaging om de keuken in huis zo schoon mogelijk te houden en de bbq optimaal te benutten.